Werkzaamheden

Lassen
Ten Brinke Metaal Aalten is zeer bekwaam en ervaren in het lassen met behulp van verschillende technieken. U kunt bij ons terecht voor onder andere de volgende lastechnieken:

  • TIG (pulserend) lassen: Voor het lassen van onder andere staal, RVS, aluminium, titanium, lood, koper of messing kunt u bij ons terecht. Daarnaast hebben wij veel ervaring met het lassen van leidingwerk voor de voedselindustrie (bv. zuivel) en het lassen onder backinggas. Dit laatste wordt ook wel formeren genoemd. Bovendien kan met TIG lassen de hoogste laskwaliteit bereikt worden (röntgenkwaliteit).
  • MIG/MAG (pulserend) lassen: Wij kunnen met deze techniek onder andere staal en aluminium lassen.
  • Elektrode lassen: Ook voor elektrode lassen kunt u bij ons terecht. Met deze lastechniek is het voor ons mogelijk om, naast staal en RVS, ook gietijzer te lassen. 


Kanten
Kanten of zetten is een techniek waarbij een 2D plaat omgebogen wordt in een 3D contour. Door slim van deze techniek gebruik te maken, kan het aantal lassen bespaart worden. Hiermee wordt een stevig eindproduct bereikt. Er zijn veel verschillende mogelijkheden en toepassing voor kanten, waardoor het mogelijk is profielen te maken welke niet standaard in de handel verkrijgbaar zijn.


Zagen/Snijden
Voor het afkorten van metalen beschikt Ten Brinke Metaal Aalten over een hydraulische semiautomatische lintzaag met variabele daalsnelheid. Daarnaast heeft u bij ons de mogelijkheid uw materiaal te laten snijden met behulp van de volgende technieken: watersnijden, lasersnijden of autogeensnijden.


Draaien
Ten Brinke Metaal Aalten beschikt over een draaibank waar allerlei soorten metaal op bewerkt kunnen worden. Voor klein draaiwerk kunt u bij ons terecht. De draaibank heeft een doorvoer van 27 mm. Maximaal kan een diameter van 140 mm ingespannen worden. Qua lengte kan een product tot maximaal 700 mm worden ingespannen.

 

 

Aanvullende gegevens